Sondaj “CRED în Medicină”: Experiența practică și comunicarea empatică, elemente ce redau încrederea pacienților în cadrele medicale 

Feb 10, 2024 | Noutăţi

Rezultatele sondajului desfășurat recent pe pagina de LinkedIn a Programului „CRED în Medicină” au adus în prim plan elementele care redau pacienților încrederea într-un cadru medical.

Respondenții au evidențiat următoarele opțiuni:

  • 68% au ales “Experiența practică”
  • 26% au ales “Comunicarea empatică”
  • 5% au optat pentru “Studii, Certificări, Diplome”

Rezultatele sondajului subliniază că majoritatea pacienților sunt orientați către experiența practică a cadrelor medicale. Alegerea acestui criteriu poate fi atribuită încrederii sporite pe care pacienții o acordă profesioniștilor cu o istorie bogată de practică, care au abordat diverse cazuri și au acumulat expertiză în domeniul lor.  

Plasarea comunicării empatice pe locul al doilea, evidențiază importanța relației umane dintre medic și pacient. Empatia în comunicare poate contribui semnificativ la stabilirea unui cadru în care pacientul se simte ascultat, înțeles și îngrijit. Această abordare empatică nu numai că întărește încrederea, dar poate influența pozitiv și starea de bine a pacientului și aderența acestuia în procesul de tratament. 

—  

Programul CRED în Medicină reprezintă o inițiativă dedicată promovării și implementării unor standarde internaționale ridicate în ceea ce privește asistența medicală și relaționarea dintre cadrele medicale și pacienți sau familiile acestora. CRED este un acronim care reprezintă patru valori fundamentale în orice sistem de sănătate: Comunicare, Respect, Etică și Demnitate.  

Pentru mai multe informații despre Program, vizitați www.credinmedicina.ro!  

Pentru a deveni și dvs. parte din comunitatea CRED în Medicină, accesați și completați formularul următor: https://www.credinmedicina.ro/formular-inscriere-cred/ 

URMĂREŞTE-NE ÎN SOCIAL MEDIA

ÎNSCRIE-TE ÎN COMUNITATE

Alătură-te Comunității și susține Programul CRED în Medicină!

INFOGRAFICE