Dr. Daciana Toma: Siguranța pacientului este firul roșu al îngrijirii medicale

Dec 1, 2023 | Comunitate

Conform Dr. Daciana Toma, vicepreședinte Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF), siguranța pacientului trebuie să fie axul central al tuturor gândurilor și acțiunilor din cadrul relației medic-pacient și familia acestuia: siguranța pacientului este firul roșu care trebuie să ne conducă în tot ceea ce gândim și în tot ceea ce facem în relația cu pacientul nostru și cu familia lui.

Dr. Daciana Toma evidențiază cu ocazia Galei de lansare a Programului CRED în Medicină că, deși poate fi tentant să practici medicina fără a ține cont de siguranța pacientului, respectul profesional și dedicarea către pacienți impun ca siguranța să fie obiectivul prioritar în fiecare aspect al asistenței medicale.

Indiferent de etapa procesului medical, de la diagnosticare la tratament și monitorizare, asigurarea siguranței pacientului reprezintă o obligație definitorie pentru profesioniști. Cum este văzut parcursul pacientului în sistemul de sănătate, modul în care este abordat diagnosticul și tratamentul, toate acestea devin părți componente ale unei abordări comprehensive.

În esență, Daciana Toma subliniază că profesionalismul și respectul față de pacient conduc spre un obiectiv fundamental: siguranța acestuia.

Vezi mesajul video integral al dr. Daciana Toma:

_____________

Programul CRED în Medicină devine astfel nu doar o inițiativă, ci o necesitate imperativă pentru a construi o relație medic-pacient solidă, bazată pe Comunicare, Respect, Etică și Demnitate. Pentru mai multe informații despre Program, vizitează www.credinmedicina.ro!

Pentru a deveni și tu parte din comunitatea CRED în Medicină, accează și completează formularul următor: https://www.credinmedicina.ro/formular-inscriere-cred/ !

URMĂREŞTE-NE ÎN SOCIAL MEDIA

ÎNSCRIE-TE ÎN COMUNITATE

Alătură-te Comunității și susține Programul CRED în Medicină!

INFOGRAFICE

Programul „CRED în Medicină”, în cifre

Programul „CRED în Medicină”, în cifre

Comunitatea „CRED în Medicină” a împlinit deja 8 luni! Până în prezent, în cadrul comunității au fost organizate 6 webinare, care au înregistrat un număr total de 1. 500 de participări. Întâlnirile CRED în Medicină au abordat teme diverse, adresându-se: pacienților și...